Kommunistparti ställer upp i valet (artikel från AB)

Kommunistiska partiet ställer upp i valet i Sandviken i höst. De vill ha sextimmars arbetsdag och tänker bekämpa den rasismen i samhället.
– Högerpolitiken föder rasismen, säger Andreas Larsson.

2014-06-04

I år ska Kommunistiska partiet för första gången kandidera i Sandviken. Partiet ställer inte upp i Gävle eftersom fler medlemmar bor i Sandviken. Där har intresset också ökat mest för partiet de senaste åren.

– Vi har fått en stor tillströmning av medlemmar, bekräftar Andreas Larsson, partiets förstanamn som till vardags är förskollärare.

Viktiga frågor för partiet är att öka bemanningen inom vård, skola och omsorg.

– Det måste vara en rimlig arbetsbelastning och minskad stress. Mer personal och sex timmars arbetsdag skulle lösa problemen, säger han.

Partiet vill även bekämpa de rasistiska tendenserna i samhället.

– Högerpolitiken föder rasismen och skapar splittringar mellan människor. Högerpolitiken gör att folk blir av med sina jobb. Blir man av med sitt jobb tar folk ut det på andra som inte heller har det bra i samhället, säger han.

Enligt hemsidan ska Kommunistiska Partiet kämpa för "arbetarklassens intressen och mål i samhället".

"Det kanske låter konstigt när övriga partiet tävlar om att hylla företagare, nyrika snyltare och spekulanter. Men vi är inte som andra. Vi har ingenting till övers för de rika", står det på officiella hemsidan.

Det står också att "den svenska socialismen har andra förutsättningar och andra uppgifter än den kubanska eller på sin tid den ryska".

Anton Emanuelsson
http://wwwold.arbetarbladet.se/nyheter/sandviken/1.7144370-kommunistpart...