Ifrågasätt kapitalismen!

SVAR TILL ”Olle Ljungbeck”, 26 augusti

2013-09-01

Håller helt med Olle Ljungbeck om att Miljöpartiet inte är något miljövänligt parti. Se bara på dessa privatiseringar av hälsocentraler, skolor, förskolor med mera som leder till ännu mer miljöförstöring. Varje morgon skjutsas barnen till skolor som ligger i andra stadsdelar, folk åker till hälsocentraler som ligger i andra stadsdelar, barnen skjutsas till förskolor som ligger i andra stadsdelar. Så denna bilkarusell har Miljöpartiet stor skuld i då detta parti inte förstått att en hållbar miljö innebär att allt ska finnas inom bostadsområdet så att man slipper ta bilen eller bussen. Felet med Miljöpartiet är att de inte vågar ifrågasätta kapitalismen som synes leder till miljöförstöring i sin ständiga kamp för att öka konsumtionen.

Lars-Gunnar Nyman